Глобиха фирма за нерегламентирано разглобяване на стари коли в Кърджали РИОСВ даде предписание за възстановяване на увредения терен в първоначалния му вид

Нов живот

При съвместна проверка РИОСВ-Хасково с Областната дрикция на МВР – Кърджали е установено, че дружество „Кардо партс“ извършва нерегламентирано третиране на отпадъци – събиране, съхранение и разкомплектоване на излезли от употреба МПС на площадка в град Кърджали.

Дадено е предписание за преустановяване на дейността и възстановяване на терена в първоначалния му вид. За установено нарушение ще бъде съставен акт.

Служителите на еконспекцията в Хасково извършиха 128 проверки на дейността на 118 обекта, работещи на територията на областите Хасково и Кърджали през изминалия месец. За спазване на екологичното законодателство са дадени 41 предписания за отстраняване на констатирани нарушения или изпълнение на законови изисквания.

През юни РИОСВ – Хасково състави два акта за нарушения на екологичното законодателство – по Закона за управление на отпадъците и по Закона за водите. Директорът на РИОСВ е издал седем наказателни постановления – за нарушения на Закона за опазване на околната среда, Закона за водите и Закона за управление на отпадъците.

 

Последвайте ни и във Facebook

 

1 Отговор

  1. Ali каза:

    Проверка на риосв Хасково и във мах. Воден ,общ. Кирково ….навсякъде са разпръснати коли има течове на масла и др химикали…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *