Кърджалийци се завърнаха с пет купи от Регата Френдшип В общото крайно класиране ветроходците от Клуб "Веселин Вангелов" се наредиха на трето място

Валентина ИВАНОВА

Яхта „Теодора“ с шкипер Мирослав Шопов отново се нареди сред участниците в елитната регата „Френдшип“, която се проведе във водите на Егейско море. Състезанието започна от Фанари, премина през Александруполис и финишира на остров Самотраки. В него се включиха 28 екипажа от Гърция, Турция и България.

Ветроходците от Клуб „Веселин Вангелов“ се наредиха на трето място в общото крайно класиране в своя клас ORC Club, но грабнаха 5 купи, защото се наредиха в челната тройка в 5 от 6-те проведени гонки.

„Тази година нямаше голяма конкуренция, бяхме фаворит в нашия клас. Интересуваше ни общото класиране между спортните и туристическите лодки, където се наредихме на трето място, сподели за „Нов живот“ Мирослав Шопов. Освен шкиперът, в екипажа на яхта „Теодора“ участваха Богдан Богданов, Марин Попанастасов, Атанас Матеев и Пенчо Стоянов от Кърджали, както и Радослав Раев от Бургас и Минко Петров от София.

Кърджалийските ветроходци от Яхт клуб „Веселин Вангелов“ за шести път показват умения и се представят достойно в силната регата „Френдшип“ в Егейско море. Винаги се прибират с класирания в челната тройка. През 2019 г. грабнаха и купата на победителите.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *