Айлин Антонова от Арда бокс спечели златото на държавното първенство за девойки Отказа противничката си от Монтана още в първия рунд

  • Пънар Мехмед и Хасине Ерджан си осигуриха бронз, утре продъжават битката

Валентина ИВАНОВА

В Плевен започна Държавният личен шампионат по бокс за мъже, жени и девойки до 15 години. При мъжете кърджалийският клуб «Арда бокс» се представя от Иван Станчев в кат. 48 кг и Ергюнал Сабри в кат. 51 кг.

При девойките участват Пънар Мехмед и Хасине Ерджан в категория 46 кг, младата надежда на клуба Есма Хюсеинова – 60 кг и Айлин Антонова – 57 кг.

В първия ден на шампионата, 3 юли, Айлин Антонова спечели убедително срещу Анна Янкова от «Спарта» – Монтана. Кърджалийката прати своята противничка в нокдаун още в първия рунд и я отказа от битката.

Пънар Мехмед и Хасине Ерджан в категория 46 кг си осигуриха бронзови медали и днес ще играят за отличия от по-благороден метал. Пънар има реален шанс да спечели второто място в шампионата, което тя направи и в предишния кръг на първенството.

Нейна противничка е Емануела Даниелова от «Спарта» – Монтана.

Третият в Европа Ергюнал Сабри излиза в петък на финал срещу състезателя на „Мания“ – Велико Търново Мартин Алексиев в кат. 51 кг.

Шампионатът приключва на 7 юли.

Състезатели и треньори изказват благодарност на спонсора на «Арда бокс» инж. Кяшиф Кяшиф, чиято подкрепа е решаваща в подготовката и представянето на отборите.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *