Свещеноиконом Николай Величков вече отговаря за параклиса в гробищния парк на Кърджали Пловдивският митрополит го назначи за председател на Църковното настоятелство на храм "Св. Архангел Михаил"

Нов живот

Със заповед на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митролит Николай Свещеноиконом Николай Величков е назначен за председател на Църковното настоятелство на храм „Св. Архангел Михаил“, който се намира в гробищния парк на Кърджали.

Изготвил съм график за дежурен свещеник, който свещник да е на разположение на Гробищен парк Кърджали през всеки ден от седмицата, при необходимост да се извърши Опело на покойник, Панихида или Трисагий. Графикът е представен в Пловдивска митрополия за съгласуване и благословение, това съобщи свещеноиконом Николай Величков, когото всички познават като божи служител в Средновековния манастир „Свети Йоан Предтеча“.

Основните свещенослужители са йереите от Кърджали, ик. Николай Величков, свещ. Петър Гаренов и свещ. Кирил Делчев. При желание на миряните може да се покани всеки каноничен свещеник от Хасковска духовна околия, след съгласуване с дежурния свещеник.

Всяка събота Свещеноиконом Николай Величков ще отслужва в храма Св. Литургия, а след нея обща Панихида за покойниците. В тези служби всеки ще може да запише за поменаване имената на своите православни покойници. Началото на тези служби ще започне от 6 юли 2024 г.

Свещеноиконом Николай Величков е предоставил и телефон за връзка: 0876 95 20 95.

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *