Фондът на Дънди в Крумовград обяви нов прием До 26 юли предприемачи, които търсят финансова подкрепа, могат да кандидатстват

Валентина ИВАНОВА

Фондът за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в община Крумовград“, познат като фонда на Дънди, обяви нов прием на желаещи да получат финансова подкрепа за своя бизнес.

Приемният период започва на 24 юни. До 26 юли всички желаещи могат да се запознаят с условията за кандидатстване, които са публикувани в сайтовете на община Крумовград и на „Дънди Прешъс Металс Крумовград“, които са учредители на Фонда.

Планирани са информационни срещи за разясняване на детайлите и сроковете по процедурата на кандидатстване и одобрение. Те са за 8 и 18 юли в Заседателна зала Рецепция на „Дънди Прешъс Металс Крумовград“.

Предварително записване за консултациите става на телефон: 0893 04 89 91.

Документи за кандидатстване се приемат всеки работен ден от от 8 до 16,30 часа в сградата на компанията в Крумовград.

Красен Кискинов, председател на Управителния съвет на Фонда, припомни, че през изминалата 2023 година Фондът одобри за финансиране 15 проекта на обща стойност 1 144 338 лв. „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД отпусна 629 385 лв. Най-радващо е, че 31% от общо подкрепените проекти са стартиращи бизнеси. Разкрити са нови 17 работни места в областите земеделие и животновъдство, производство, здравеопазване.

Той обобщи дейността на Фонда от създаването му през 2019 година до момента. Финансираните проекти са 64, а генерираните нови работни места 145. Сдружение „Фонд за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в община Крумовград“ подпомага устойчивото развитие на общината.

 

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *