Съдът откри процесуални нарушения в делото срещу Делин Запартов, върна го на прокуратурата

Днес, 24.06.2024 г., състав на Окръжен съд – Кърджали даде ход на разпоредително заседание по наказателно общ характер дело № 106/2024 г.,образувано по внесен от Окръжна прокуратура – Кърджали  обвинителен акт за извършени престъпления от двама подсъдими.

С обвинителния акт подсъдимият Д.З. от гр. Кърджали е предаден на съд  с обвинение за поискани и получени дарове – парични суми, които не му се следват, за да извърши действия по служба в качеството му на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение, като подкупът е извършен чрез изнудване, посредством злоупотреба със служебното му положение.

Със същия обвинителен акт е предаден на съд и З.П. от гр. Кърджали, който е обвинен, че е действал като помагач на Д.З. при извършване на едно от престъпленията.

След изслушване становищата на страните по въпросите по чл. 248, ал. 1, т. 1 – т. 8 от Наказателно-процесуалния кодекс, и след съвещание, съдът се произнесе, че следва съдебното производство по делото да бъде прекратено и същото да бъде върнато на прокурора за отстраняване на допуснати на досъдебното производство съществени процесуални нарушения на процесуалните правила, довели до нарушаване на процесуалните права на обвиняемия Д.З.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване и/или протестиране в седмодневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Последвай ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *