Крумовградското училище „Васил Левски“ връчи дипломите за завършено средно образование на юбилейния випуск

Нов живот

Първият праг по житейския път на зрелостниците е преодолян.

14.06.2024 г. бе ден, изпълнен с трепет и вълнение, дълго чакан като сбъдната мечта!

Усмихнати и щастливи момичетата и момчетата от СУ „Васил Левски“ – Крумовград, изпълниха залата на ЦПЛР-ОДК, за да благодарят на своите учители и да поемат отговорността за своето бъдеще.

Директорът на училището г-н Цветан Терзиев поздрави присъстващите 74  абитуриенти, завършили успешно средното си образование.  Той изрази своето удовлетворение, че възпитаниците на училището са показали много добри резултати на зрелостните изпити. Средният успех на випуска от ДЗИ е следният: БЕЛ –  Добър 4,38, а от втория държавен зрелостен изпит е добър 4,84.

Немалка част от зрелостниците получават диплома с отличен успех, които имат доста сериозен опит в придобиването на компетентности, друга част завършват с успех – много добър – имат неразкрити възможности и резерв от много енергия. Броят на отличните дипломи е 13. Успехите са плод на дългогодишната работа на учители, ученици и родители.

Директорът с гордост връчи плакет на Ванеса Моллова „Първенец  на ВИПУСК 2024 година“. Нейни подгласнички са Николина Маджарова, която е на второ място и Селин Хасан, която е на трето място. Отправи към тях своето специално пожелание за успешна професионална квалификация и реализация в живота.

Директорът благодари на зрелостниците за следата, оставена от тях в 110-годишната история на училището и за високите им постижения в олимпиади и състезания.

В словото си се обърна към всички момичета и момчета с  пожелание както за успешно обучение във ВУЗ, така и в упражняване на дейности, за които не се изисква по нататъшна квалификация. Пожела им също и успешно да се възползват от знанията, уменията и компетентностите, които са придобили в училище и  от съветите, дадени им от учителите – да вложат своите сили и способности за бъдещето на нашия роден край, на нашата Родина – Република България!

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *