Индийски шофьори карат автобуси от градския транспорт в Пловдив

До 2 месеца 30 индийски шофьори подкарват рейсове от пловдивския градски транспорт по линиите, които обслужва „Автотранс Чолаков“, съобщи Радио Пловдив. Договор с тях вече е подписан, предстои да минат процедурите за наемане на работници от трети страни. Пловдивският превозвач е прибягнал до наемането на шофьори от трети страни заради недостига на кадри в сферата.

Преди да тръгнат по пловдивските улици индийските шофьори ще преминат опреснителен курс с цел да се запознаят с маршрутите и спецификата на града, обясни инж. Димитър Чолаков, управител на фирма „Автотранс – Чолаков” пред Радио Пловдив. И добави, че не се притеснява от проблем с езиковата бариера между пътници и шофьор.

Работните визи на индийците ще са за 6 месеца, тъй като идват от трети страни. Все още не е ясно как ще се процедира, след като изтече този срок – дали визите им ще бъдат удължени или ще бъдат докарани нови служители.

Индийските шофьори ще се разписват срещу същата месечна заплата като българските им колеги.

 

Последвайте ни и във Facebook

1 Отговор

  1. Анонимен каза:

    След като индийски шофьори вече са подкарали автобусите от градският транспорт в гр.Пловдив, да дойдат и други индийци водачи за да подкарат и рикши . Така още повече ще се оправи градският транспорт . Рикшите да бъдат внесени за сметка на Общината , колко му е .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *