Славейковци от 4 до 6 клас казаха „Здравей, ваканция!“ Ученическият парламент събра 370 лева за благотворителност от домашна лимонада

Нов живот

На традиционното тържество послучай завършването на учебната 2023/2024 година за учениците от 4 до 6 клас Средно училище „Петко Рачов Славейков“ отново превърна сцената в арена на награждаването, забавлението и приятните спомени. Директорът Милко Багдасаров награди пълните отличници в тези випуски, както и учениците с високи постижения през учебната година. Вкусни торти получиха отборът по волейбол момчета, завоювал четвърто място в България на републиканските финали на Ученическите игри, както и трите класа – шампиони в училищния турнир по футбол.
За доброто настроение на всички присъстващи ученици и родители, както и като поздрави за наградените, се изявиха талантите на „Славейков“ от вокалните групи на Мария Загорова, Диляна Делчева, Райна Паслиева и Димитър Ганев. Баскетболистките – сребърни медалистки на страната до 16 години – разкършиха присъстващите на импровизиран флашмоб.
Тържеството завърши с кръшно българско хоро и много снимки за спомен на класовете пред украсената сцена.
През последните години се превърна в традиция и благотворителната продажба на домашна лимонада от страна на гимназистите от Ученическия парламент.
„Заредени“ с лимони, те надхвърлиха продажбите от минали години и успяха буквално за час да съберат 370 лева. Към тази сума ще прибавят и постъпленията от домашна лимонада при завършването на учениците от 7 до 11 клас на 28 юни. Средствата са предназначени за дарение по актуална кауза за лечение на дете.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *