Кърджалийци са първи в най-голямото работническо състезание Състезателите на сдружение „Спорт и здраве Кърджали“ се прибират с голямата купа на победителите и 15 малки от отделни спортове

Валентина ИВАНОВА

Състезателите на сдружение „Спорт и здраве Кърджали“  се прибират с голямата купа на победителите в отборната надпревара и 15 малки от отделни спортове. В най-голямото работническо състезание, проведено в курорта „Св.Св.Константин и Елена“ от 5 до 9 юни 2024 г.

Даниела Алексиева, вицепрезидент на КНСБ, и Иванка Караколева

Международният фестивал се организира за 20-ти път от Българската работническа федерация „Спорт и здраве“. Там се срещнаха над 1500 аматьори-спортисти от цял свят, които се състезаваха в 17 вида спорт.

От Кърджали в битка за медалите участваха 46 състезатели, с 30 по-малко от миналата година, поради финансови обстоятелства. Те спечелиха 3 първи места, 7 втори и 5 трети. Това съобщи за „Нов живот“ Иванка Караколева, председател на областната структура на КНСБ, която води групата.

Припомняме, че Сдружение „Спорт и здраве Кърджали“ навършва през 2024-та 10 години и от 10 години участва в работническата спартакиада.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *