Крумовградски шестокласници се окичиха със златни медали Представиха се най-добре на Националното състезание „Стъпала на знанието“ по български език и литература за ученици

Нов живот

Националното състезание „Стъпала на знанието“ по български език и литература за ученици V – XII клас се организира по Програма „Стъпала на знанието“ на Сдружение „10 книги“, Софийския университет и е подкрепяно от МОН. То се провежда в три кръга-два предварителни и финален кръг. Тестовете и темите за текстовете се разработват и проверяват от Национална комисия, което гарантира безпристрастност при оценяването.

Всяка година учениците от Средно училище “Васил Левски“- Крумовград участват активно в надпреварата, където  мерят сили с най-добрите от цялата страна.

Тази година повод за гордост са резултатите на шестокласниците, както в двата предварителни кръга, така и на финалния кръг, където достойно представиха училището и показаха задълбочени и трайни езикови и литературни знания. От общо 12 класирали се за финален кръг, 9 са медалисти. Четирима от тях- Мартин Календжиев, Елиф Ахмед, Демир Хаджъисмаил и Симге Исмаил- са с максимален брой точки-50 от 50, а останалите с 48 точки от 50 възможни. Това е резултат, който доказва знания и е награда за положения труд и старание, както от страна на учениците, така и на техния преподавател по български език и литература  Петранка Вълканова.

Цветан Терзиев, директор на СУ “Васил Левски“, връчи грамотите и медалите на финалистите в състезанието с пожелания за нови успехи и постижения по пътя на знанието.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *