Стягат заключителни концерти в Дома на културата Отчитат успешен сезон на школите и съставите

Ваня ИВАНОВА

С два концерта ще закрие сезона колективът на Дома на културата. Единият ще представи най-изявените деца от Школата по изкуствата. Планиран е за 12 юни. Малките артисти ще покажат какво са научили, след което ще си получат свидетелствата с изпитните оценки. Това съобщи за „Нов живот“ Мариана Ликова, директор на културната институция.

Разбира се, ще участва и Детският струнен оркестър с ръководител Мария Петковска, който тази година завоюва Първа награда на Националния конкурс „Път към славата“, организиран от Арт център „Кърнолски“ – София. Съставът получи покана за участие в Международния фестивал в италианския град Римини през юли и събира средства, за да пътува.

Куп награди спечелиха и други възпитаници на Школата по изкуствата в Дома на културата през юбилейната година. Неслучайно за 70-тата си годишнина тя бе удостоена с отличието „Златна лира“ на Съюза на българските музикални и танцови дейци, припомня със задоволство директорката Мариана Ликова.

Програмата ще предложи приятно сбогуване с учебния процес, след което ще започне набирането на кандидати за допълване на класовете в Школата за следващия сезон.

Големият заключителен концерт е насрочен за 28 юни. В него ще се изявят всички представителни състави на Дома – Детският танцов състав, Фолклорният танцов ансамбъл „Орфей“, Музикалният театър, Битовият оркестър, Детският струнен оркестър, някои наградени деца от Школата, гайдари, балет. В момента се работи по програмата и сценария. Желанието на ръководството е да предложи на любимата публика пъстър букет от изпълнения, които да я зарадват и развълнуват, смята Мариана Ликова.

 

Снимки: Ваня Иванова

Последвай ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *