Славейковци научиха защо да участват в евроизборите Доброволката Габриела Радкова от „Национална младежка карта“ събуди гражданската им активност

Нов живот

За евроизборите и колко е важно да упражняваме редовно правото си на глас си говориха пълнолетни и почти пълнолетни ученици от СУ „Петко Рачов Славейков“ с Габриела Радкова от сдружение „Национална младежка карта“. Младата доброволка е завършила специалност „Политология“ и е активен участник в различни проекти и акции за повишаване на гражданската активност на младите хора и най-вече популяризиране на ползата от участие в гласуването за Европейски парламент.

Информационната среща в СУ „П. Р. Славейков“ в навечерието на евроизборите е по инициатива на Габриела, пристигнала специално от София, която по младежки разказа пътя си от пълна незаинтересованост по тези въпроси до осъзнаването колко много зависи от отделния човек, как започва да следи процесите в Европа и да обучава други млади хора.

Освен информация за Европейския съюз, Габи разказа и за Европейския парламент – неговата структура, присъствието на българските евродепутати там, законодателната дейност и важността за България като държава-член на ЕС.

Доброволката зададе много въпроси на славейковските ученици, част от които демонстрираха значителни познания в тази област и съответно получиха награди. Тези, които имат право да гласуват, обещаха да се възползват от това свое право винаги с мисъл за утрешния ден и с твърдата убеденост, че техният глас е от значение.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *