За десети път кърджалийци тръгват за медали в най-голямото работническо състезание 46 атлети ще участват във фестивала в черноморския курорт „Св. Св. Константин и Елена“

Валентина ИВАНОВА

В курорта „Св. Св. Константин и Елена“ на 5 юни започва Международният фестивал, който се провежда за 20-ти път от Българската работническа федерация „Спорт и здраве“. Очаква се там да се срещнат над 1500 аматьори-спортисти от цял свят, които ще се състезават в 17 вида спорт.

От Кърджали в битка за медалите ще участват 46 състезатели, с 30 по-малко от миналата година, поради финансови обстоятелства. Това съобщи за „Нов живот“ Иванка Караколева, председател на областната структура на КНСБ, която води групата.

Всеки отбор ни носеше точки при класиране до 6-то място, а до 3-то – купи и точки. За съжаление няма да можем да се включим в някои дисциплини, като мини футбол, петанг и др. Ще се състезаваме само в 12 вида спорт.

Награждаването е на 8 юни, така че състезателите ще могат да се приберат по родните си места, за да гласуват, обяснява Караколева.

Припомняме, че Сдружение „Спорт и здраве Кърджали“ навършва през 2024-та 10 години и от 10 години участва в работническата спартакиада.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *