Седмокласници харесаха автосимулатора и Електрониката Много деца и родители посетиха училището в Деня на отворени врати

Валентина ИВАНОВА

Традиционно в първата седмица на юни, Професионалната гимназия по електротехника и електроника «Капитан Петко войвода» в Кърджали провежда Ден на отворени врати. Седмокласници от цялата област дойдоха и тази година, за да се запознаят с условията н училището, специалностите и иновативни проекти, изработени от учениците. Някои бяха заедно с родителите си, които питаха дали училището разполага с общежитие и останаха доволни, че е осигурено и то безплатно.

Преподавателите разясниха подробно начина на обучение, разказаха за обхвата на специалностите «Електрообзавеждане на производството», Автоматизирани системи», «Компютърна техника и технологии», «Електрообзавеждане на транспортна техника», които се изучават в Гимназията.

Възможността за дуалното обучение се хареса и на седмокласниците, и на техните родители. Научиха, че партньори на Електрониката са водещи фирми в област Кърджали. Записвайки се да учат в Гимназията учениците ще могат да съчетават теоретичното обучение с практика в работна среда и то срещу заплащане.

Най-голям интерес предизвика автосимулатора, на който всеки можеше да изпробва своите познания за управлението на лека кола и движението по пътищата.

Не случайно броят на учениците в Професионалната гимназия по електротехника и електроника «Капитан Петко войвода» за последните три години се е удвоил. Условията се подобряват постоянно, разширяват се и възможностите за практика в Австрия.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *