Полагат 10 400 кв. м. асфалт и 3 600 кв. м. тротоари в момчилградски квартал

Нов живот

Квартал „Сапуновска“ ще бъде с изцяло обновени тротоари и бордюри, както и ново модерно LED-осветление. Това стана възможно, след като община Момчилград спечели проект от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.  Квартал „Сапуновска“ ще придобие вида на кв. „Единадесети“, където през 2022 година бе извършен мащабен ремонт по подмяната на 3 600 кв. м. тротоарната настилка, обновяването на междублоковите пространства и ремонт на всички улици. Изпълнението е предвидено да се извърши в три етапа.
В първия етап, който се предвижда да стартира още тази година са включени улиците „Капитан Петко Войвода“, „Стара планина и „Чучулига“ с обща дължина 1 183 м. В проекта е заложено подмяна на 3 600 м2 тротоари и изграждане на 29 нови улични стълбове с LED осветление. Ще бъде положена 10 400 кв. м. асфалтова настилка по улиците и паркинги в квартала. По този начин съществуващите улици и паркинги ще бъдат разширени. Освен разширяване на паркингите в междублоковите пространства пък се предвижда и изграждането на нови.
„Квартал „Единадесети“ се превърна в модел за начинът, по който трябва да изглеждат и останалите квартали в Момчилград. Намеренията ни са не само да обновяваме кварталите в града, но и да разширяваме зелените зони“, заяви кметът Илкнур Кязим. Тя посочи, че Момчилград с всеки изминат ден се превръща в по-добро място за живот, а това се случва благодарение на усилената работа на местната власт и добрия диалог с гражданите.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *