Проведе се юбилеен детски турнир по футбол, посветен на 100-годишнината от създаването на ПФК „Арда“, кметът Ерол Мюмюн връчи купата

Нов живот

Седми по ред юбилеен детски футболен турнир, посветен на 100-годишнината от създаването на ПФК „Арда“, се проведе в Кърджали. Турнирите започнаха от началото на април. Оспорваното състезания премина в духа на феърплейя.

Победителите от отбора на „Арда“ получиха купата лично от кмета на община Кърджали Ерол Мюмюн. Градоначалникът поздрави всички участници първо с техния празник -1 юни, а след това и с футболните успехи на терена. Днес няма победители и победени. Важно е да има спорт, здраве, дисциплина. Важно е децата да спортуват. „Арда“ тепърва ще покорява върхове, каза Ерол Мюмюн.

На младите футболни надежди той пожела да са здрави, да бъдат повод за радост и гордост на техните родители и треньори, да вярват в мечтите си. На техните родители – да ги подкрепят във всяко едно начинание.

В награждаването се включиха още Первин Ахмед, главен експерт и Канария Мехмед, старши експерт в Отдел „Образование, култура, младежки дейности, спорт и туризъм“ в Община Кърджали.

Освен на вековния юбилей от създаването на ПФК „Арда“, турнирът бе посветен и на Международния ден на детето – 1 юни.

Последвай ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *