Радослав Милев: Нашето правителство даде 53 милиона лева на общините в област Кърджали, а не Пеевски Парламентарни избори 2024

  • ПП-ДБ няма да се коалира с ГЕРБ и ДПС след вота, обяви съпредседателят на десницата Кирил Петков в Кърджали

Нов живот

„След тези избори по никакъв начин няма да бъдем в коалиция с Пеевски и Борисов. За 9 месеца разбрахме, че тяхната визия и маниер на управление са коренно различни от нашата мечта за България. Няма да работим заедно, защото имаме различна представа как държавата трябва да се развива.“, заяви пред симпатизанти в Кърджали съпредседателят на коалиция «ПП-ДБ» Кирил Петков. Той, колегата му Атанас Атанасов и бившият министър на регионалното развитие Андрей Цеков пристигнаха в града на Арда да подкрепят кандидатската листа в Девети МИР. Срещата се проведе на 27 май 2024 г. в голямата зала на читалище «Обединение».

„8 от 10 българи не са съгласни с това, което виждат в България, не са доволни от образованието, от здравеопазването, от пътищата. Сега нека тези 8 човека да отидат да гласуват, защото така ще има мнозинство в българския парламент, което да промени нещата. Вие решавате“, обясни Петков. Той припомни някои основни постижение на ръководеното от него правителство: Безплатни детски градини, всяко дете с диабет получи сензор, 1 милион пенсионери вече не са под линията на бедност, безплатни лекарства за сърдечно болните. България изпревари Унгария по индивидуално потребление на глава от населението, за първи път се отчете повишаване на раждаемостта, което говори за икономическа сигурност у младите хора, които решават да имат повече деца.

С тази мръсна кампания ГЕРБ и ДПС се борят за намаляване на избирателната активност, за да може тяхната относителна тежест да нарастне. Пускат манипулирани записи от наши срещи. Това е изключителен скандал и нагледен пример колко сме прави да настояваме за дълбоки реформи в нашите служби, защото те са пробити като швейцарско сирене. Факт е, че има нерегламентирано подслушване на партийна централа. Едно време в Америка имаше „Уотъргейт“, заради който си отиде президентът Ричард Никсън. Дали някой се е сетил да попита министър-председателя дали ще възложи на ДАНС да извърши задълбочено разследване кой е този, който подслушва офисите на управляващата партия?», заяви Атанас Атанасов, лидер на «Демократи за силна България». Той изрази задоволството си, че Радослав Милев, областният лидер на партията, е водач на листата в Кърджали.

Бившият министър на регионалното развитие Андрей Цеков обясни на присъстващите, че ГЕРБ заблуждават защо не започва строителството на околовръстния път на Кърджали. Истината е, че има проект само за шосетата, а не и за мостовете по трасето. Правителството на акад. Денков е намерил решение на проблема, като е стартирал проектиране на магистрала Димитровград-Кърджали-Маказа.

В подробна мултимедийна презентация Цеков показа данни за националните инвестиции в общинската инфраструктура в страната. По време на третия кабинет на Бойко Борисов /2017-2021/ 110 общини са получили 153 милиона лева, а за краткия период на управление правителството на Кирил Петков е финансирало 1042 проекта, подадени от 250 общини на стойност 2,51 милиарда лева. За община Кърджали числата изглеждат така: 0,6 милиона лева при ГЕРБ и 53,8 милиона лева за деветте месеца на управление на ПП-ДБ.

Водачът на листата за Девети МИР-Кърджали Радослав Милев припомни, че на сесии на общинския съвет кметът Ерол Мюмюн непрекъснато благодари за тези средства на Делян Пеевски, удобно забравяйки при кое правителство са подписани договорите.

Милев представи своите колеги от листата на коалиция «Продължаваме промяната – Демократична България». След Радослав Милев се нареждат: Стоян Георгиев, Стоян Стоянов, Гюлчин Дурмуш, Борис Андреев, Никола Стоев и Здравко Тодоров.

Водачът призова да се гласува за кандидатите на ПП-ДБ с номер 14 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление ! 

 

Последвайте ни и във Facebook