Черноочене изпраща 51 абитуриенти на 24 май Кметът Айджан Ахмед награждава 10 пълни отличници

Валентина ИВАНОВА

Средно училище „Христо Смирненски“ изпраща 51 абитуриенти на 24 май. Очакват резултатите от Държавните зрелостни изпити. Децата са доволни от своето представяне, надяват се на високи оценки, тъй като поне 80 процента от тях ще кандидатстват, за да продължат образованието. Това сподели за „Нов живот“ директорката Юлия Чортленева.

Повечето от възпитаниците на чернооченското школо се насочват към медицински специалности, затова и най-много предпочетоха да държат втора матура по биология. От завършилите първия профил „Природни науки“ само една ученичка се е насочила към математиката, останалите се насочват към медицината. Вече е традиция възпитаници на „Христо Смирненски“  да стават лекари, рехабилитатори, медицински сестри.

Общо 480 ученика ще завършат тази учебна година, в т.ч. са дванадесетокласниците. На 24 май на училищното тържество обикновено идват много бивши ученици и учители, без да ги каним специално, казва директорката. Събират се бащи и деца, роднини, племенници, внуци – става непринудена среща на поколенията.

Юлия Чортленева

Ппрез годините винаги идва и общинският кмет. Няма съмнение, че и новоизбраният Айджан Ахмед ще посети училището да поздрави учениците и учителите. Очаква се той да награди най-изявените деца с еднократна парична сума, отпусната от общината. Тази година те са 10. Осем са били пълни отличници през целия курс на обучение и двама – от последната година.

Не само успехът е добър, но по ниво на дисциплина нашето училище може да служи за пример на всички в областта, дори в страната, обобщава със задоволство Юлия Чортленева.

Абитуриентският бал ще бъде на 25 май в сватбен салон в Черноочене. Всички го очакват с нетърпение.

 

Последвай ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *