Звездни тенори превзеха Кърджали с блестящ десант на 16 май (Снимки+Видео)

  • Вместо очакваните четирима певци, на сцената се изявиха петима
  • Концертът в Дома на културата е част от програмата на фестивала «Сцени на Арда»

Валентина ИВАНОВА

Неповторима музикална вечер преживяха кърджалийските любители на операта в петък, 16 май. Очакванията им да чуят четирима звездни тенори бяха изненадващо допълнени с пети. Освен Марио Николов, Стефан Петков, Андрея Мирчев и гостът от Румъния Разван Сарару, на сцената се качи и великолепният Георгиос Филаделфевс, грък, който живее и работи в България от десетилетия.

Изпълненията на любими оперни арии, италиански канцонети и произведения от световния теноров репертоар заредиха с настроение публиката в Дома на културата. Тя реагира с възторг и аплаузи при всяко излизане на сцената на харизматичните певци. В програмата бяха включени откъси от опери на Верди, Доницети, Пучини, Росини, популярни произведения на Ди Капуа, Де Куртис и Лара, звучаха италиански, испански, немски и френски езици.

Марио Николов – вдъхновител и създател на проекта «Звездните тенори», е добре познат от предишни гостувания в Кърджали, дори още от времето, когато партнира с Видин Даскалов на същата сцена в Дома на културата, а и от предаването на БНТ «Вечната музика». Той създаде непринуден контакт със зрителите, разказвайки забавни истории между изпълненията.

Стефан Петков

Стефан Петков–солист на Музикалния театър „Стефан Македонски“ впечатли с лиричния си нежен глас, а мощният певчески талант на младия Андрея Мирчев от Бургаската опера взриви залата. Особено вълнение и възторжени аплодисменти предизвика популярната песен «Мама» на Робертино Лорети. Оказа се, че неговото изпълнението е още по-емоционално, поради присъствието в залата на майка му –  известната прима на Държавната опера в Пловдив Валерия Мирчева.

Гостът от Румъния Разван Сарару се вмести в звездната компания с чувствена романтичност.

Разван Сарару

Георгиос Филаделфевс завладя публиката, след като неочаквано влетя в залата и превзе сцената със свежото си чувство за хумор и безупречните си партии в дует с Марио Николов. Двамата допълниха сценария с няколко от най-популярните песни от родната му Гърция, а зрителите припявах с ентусиазъм. Тенорите показаха, че владеят и танцовото изкуство, демонстрирайки стъпки от Сиртаки.

Марио Николов и Андрея Мирчев

Накрая четиримата певци подариха на зрителите свои общи изпълнения. Залата трудно се раздели с тенорите и си пожела още подобни вълнуващи певчески празници.

Георгиос Филаделфевс

Изпълнителите получиха голяма кошница цветя от кмета на община Кърджали Ерол Мюмюн.

Концертът на звездните тенори е част от програмата от първия ден на стартиралия фестивал „Сцени на Арда“, организиран от община Кърджали, Дома на културата и музикална къща „Престо“. Той ще завърши на 18 май.

Андрея Мирчев с майка си

 

 

Снимки: Ваня Иванова

 

Последвай ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *