Зеленски: Войната се връща на територията на Русия

Войната се връща на територията на Русия, а руските военни претърпяха банкрут на бойното поле. Това каза президентът на Украйна Володимир Зеленски по повод 522 дни от началото на войната.

Русия банкрутира на бойното поле „Руската агресия претърпя банкрут на бойното поле. Днес е 522-ия ден, откакто продължава т.нар. „специална военна операция“, която руското ръководство планираше да продължи седмица-две. Украйна става по-силна. Постепенно войната се връща на територията на Русия – в нейния символичен център и военни бази и това е естествен и напълно справедлив процес“, са точните думи на украинския президент.

Той специално и поименно благодари на различни украински военни части, биещи се по различните направления на фронта в Украйна.

Изявлението му идва, след като в нощта на 30 юли дронове атакуваха Москва. От военното министерство на Руската федерация твърдят, че въоръжените сили на Украйна са пуснали три дрона към Москва – единият е свален от ПВО, а другите два били прехванати от средства за радиоелектронна борба, заради което са паднали на територията на Москва-Сити.

По-рано говорителят на ВСУ на Украйна Юрий Игнат коментира: „В Русия винаги нещо лети, в частност – в Москва. Тези, които войната „не ги засяга“, вече ги засяга. Вече съществуват определени настроения в Русия – нещо долита шумно… Получиха това, което искат.“

Видеокадри от мястото на падането на дроновете показват, че не всичко е както го описват официалните руски власти – при комплекса кули в търговския център на Москва (Москва Сити) има голям взрив, а заснелият кадрите определено е ужасен. Взривната вълна е засегнала офиси с документация на Министерството на цифровото развитие на Русия, което се намира в Правителствения комплекс на територията на Москва Сити, съобщи каналът „Осторожно, Москва“. В правителствения комплекс се помещават офиси на четири ведомства и три министерства – Министерството на икономическото развитие, Министерството на промишлеността и търговията и Министерството на съобщенията. Кадри от мястото на събитието показват разпилени навсякъде и обгорени документи.

Източник: Actualno.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *