Украински безпилотни самолети атакуваха руската столица Няма жертви или пострадали, заяви кметът на Москва

Украински безпилотни самолети атакуваха Москва през нощта, обяви кметът на града Сергей Собянин, предадоха световните агенции, цитирани от БТА. Жертви няма, допълни той.

„Тази нощ е имало нападение от украински безпилотни самолети. Фасадите на две високи сгради с административни офиси бяха леко повредени. Няма жертви или пострадали“, написа Собянин в Телеграм.

Преди два дни Собянин съобщи за опит за нападение с вражески дрон, който бил свален от силите на руското министерство на отбраната.

Същевременно стана ясно, че е в ход евакуация на цялата зона „Москва сити“ в московската столица. Целта на евакуацията е проверка на сградите. Именно в тази зона се намират двете повредени при атаката с дронове високи сгради, за които съобщи Собянин.

След това министерството на отбраната на Русия поясни, че Украйна се е опитала да атакува обекти в Москва с безпилотни летателни апарати, като един дрон е бил унищожен във въздуха над територията на Одинцовски район на Московска област. Други два дрона също са били прехванати и обезвредени със средства за водене на електронна война. Те са изгубили контрол и са се разбили на територията на зоната „Москва сити“, предаде ТАСС.

Факти.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *