Тази сутрин вярващи изпълниха новата джамия в „Прилепци“ за Байрамската молитва Отправяме послание за мир и разбирателство, казва инж. Хасан Азис

Днес започна свещеният празник на мюсюлманите Курбан Байрам. На тържествената молитва в новата джамия с квартал „Прилепци“ в Кърджали  тази сутрин се събраха стотици хора.

Двата етажа и дворът на молитвения храм бяха изпълнени с вярващи. Сред тях имаше и много кърджалийци, които работят в западни страни, завърнали се специално за празника, както и гости от Турция.

Тържествената молитва беше отслужена от районния мюфтия Басри Еминефенди. На първия ред сред вярващите беше кметът на община Кърджали доц. д-р инж. Хасан Азис.

Той поздрави присъстващите и своите съграждани мюсюлмани по случай големия религиозен празник, като им пожела  здраве, благоденствие и мир. На молитвата бяха дошли също председателят на Общинския съвет инж. Юсеин Ахмед, заместник-кметът Тунджай Шюкрю, секретарят на общината Себахтин Риза, общинският лидер на ДПС Лятиф Расим, общински съветници от ДПС и общественици.

Празничната молитва започна в 6.20 часа. Преди това се състоя традиционната сутрешна молитва.

Между двете молитви районният мюфтия изнесе лекция за Курбан Байрам. След молитвата всички се отправиха към домовете си, за да участват в коленето на курбаните.

Снимки: Валери КОВАЧЕВ

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *