Путин с първо изявление след опита за метеж

Руският президент Владимир Путин направи днес първото си изявление след опита за метеж в страната в събота, предаде Ройтерс, съобщи БТА.

Путин поздрави във видеообръщение участниците в индустриален форум, съобщи ТАСС.

Текстът на изявлението му бе публикуван на сайта на Кремъл. В своето обръщение към участниците във форума на млади инженери руският президент не спомена бунта на бойците на частната военна компания „Вагнер“.

Членовете на руското правителство са били на работните си места в дните на опита за въоръжен бунт и са изпълнявали безпроблемно задачите си, заяви междувременно руският премиер Михаил Мишустин на среща с вицепремиерите, предаде ТАСС.

„През тези дни страната беше изправена пред поредното предизвикателство, беше направен опит за дестабилизиране на вътрешната ситуация в Русия. Членовете на правителството бяха на работните си места, под ръководството на президента действаха ясно и точно, добре координирано, поддържаха стабилна обстановка на всички нива, за да не допуснат влошаване на ситуацията и да защитят гражданите от всички възможни възникнали заплахи“, каза Мишустин.

Източник: Факти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *