Бойко Борисов: Това, което става в Русия е гражданска война, метеж

Това, което става в Русия е гражданска война, метеж, анализира ситуацията на изток от нас лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на националното съвещание на партията във Велико Търново.

Службите да следят процесите в Русия, случващото се е изключително опасно, предупреди лидерът на ГЕРБ.

„Тези групи са само на 500 км от нас и и са въоръжени, професионалисти, убийци. Дори след свършването на войната те ще изпълняват поръчки, няма да станат лекари и учители, затова МВР трябва да бъдат изключително професионални. Реформите да направят службите по-мощни, а не да си сложиш депутата шеф на служба, защото искаш всички постове в държавата да са само на 36 депутата“, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Докато нямаше война, сме водили най-балансираната политика между Изтока и Запада. От момента, от който Русия се превърна в Путинов режим и нападна Украйна, ние имаме само едно място – на евроатлантическата общност и демокрацията, не можем да подкрепим агресията. Режимът на Путин и частните армии убиват украинските граждани, това е чудовищно“, подчерта той.

Той се обърна към Мария Габриел и я призова като вицепремиер и министър на външните работи да не позволява да има посредници при търговията с оръжия, защото така се генерира голяма корупция. „От първия ден на войната България изнася огромно количество оръжия за Украйна. Колко милиона снаряди и оръжия са изнесени там? Цената от завода до Украйна е на 100% завишена, най-ниската е 20% комисионна, средната е 40. Предложихме директно да се дава от завода на Украйна. През тези години имаше много богати посредници“, заяви Борисов.

Епицентър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *