Путин обвини Запада и заяви: Срещу Русия се води истинска война

  • Западните лидери създавали омраза и русофобия

Руският президент Владимир Путин обвини западните лидери в създаване на омраза и русофобия. В речта си на военния парад по случай Деня на победата над нацистка Германия Путин заяви, че срещу страната му се води „истинска война“.

„Днес цивилизацията отново се намира в решаващ преломен момент. Срещу нашата родина отново се води истинска война. Западните глобалистки елити се опитват да утвърдят своята изключителност, разиграват хората и всяват смут в обществата, провокират кървави конфликти и преврати, сеят ненавист, русофобия, агресивен национализъм, унищожават традиционните семейни ценности, които правят човека човек. И всичко това, за да продължат да диктуват на народите своята воля и своите правила. Забравили са до какво доведе безумието на нацистите, забравили са кой разгроми това чудовищно, тотално зло“, заяви Владимир Путин.

Заради честванията мерките за сигурност в Русия са затегнати. За първи път в някои райони на страната не се провеждат традиционните военни паради. Такива има в големите градове, но е забранено използването на дронове. В Москва броят на чуждестранните гости е много малък. Присъстват президентите на Беларус, Киргизстан, Казахстан и премиерът на Армения, посочва БНТ.

Снимка: БГНЕС
Източник: dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *