Руското МВнР привика посланиците на САЩ, Канада и Великобритания Обвиниха ги в груба намеса във вътрешните работи на Русия

В руското министерство на външните работи бяха привикани посланиците на Съединените щати, Великобритания и Канада. От министерството ги обвиниха в „груба намеса във вътрешните работи на Русия и действия, които са несъвместими с дипломатическия им статут“.
От външнополитическото ведомство не конкретизираха какви действия имат предвид.

Още вчера обаче говорителката на министерството Мария Захарова определи като „намеса във вътрешните работи на Русия“ и „опит за натиск над руската съдебна система“ изказванията на посланиците след огласяването на присъдата на известния журналист и опозиционер Владимир Кара-Мурза. Тримата дипломати присъстваха в съдебната зала.

След приключването на заседанието посланикът на Великобритания Дебора Бронърт призова за незабавното освобождаване на Кара-Мурза, който освен руски има и британски паспорт. Ще припомня, че опозиционерът беше осъден на 25 години колония със строг режим и по трите повдигнати от прокуратурата обвинения: държавна измяна, разпространение на недостоверна информация за руската армия и работа в „нежелателна организация“.

Източник: НОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *