Празнична вечеря-ифтар събра над 300 души в Черноочене

Исмет ИСМАИЛ

Празничната вечеря-ифтар събра в Черноочене над 300 души от общинския център и периферни населени места. Благотворителната инициатива бе организирана от Община Черноочене по случай свещеният за мюсюлманите месец Рамазан.

Сред гостите, уважили ифтара, бяха районният мюфтия на Кърджали Басри Еминфенди, председателят на Общински съвет в Черноочене Бедрие Газиюмер, кметът на община Черноочене Айдън Осман, общински съветници, кметове на населени места и други гости.

Над 100 пакети бяха изпратени за вярващите и в джамиите на Комунига, Железник и Каблешково.

В изказването си Басри Еминфенди  пожела на присъстващите да бъдат добри помежду си, да са милосърдни към бедните, страдащите хора и към ближния. Рамазан е месецът на опрощението, взаимопомощта и смирението, допълни той. Подчерта, че най-ценното и най-важното е да сме миролюбиви, сплотени и толерантни във взаимоотношенията помежду си.

Айдън Осман сподели, че и тази година, са спазили традицията да дадат вечеря за хаир по време на Рамазана. Наблегна на това, че тези събития са и поводи хората да се срещнат и да се сплотят. Той благодари на всички, които са били ангажирани с подготовката на празничната вечеря.

Свещеният месец ще приключи с тържествени молитви в джамиите на 21-ви април, който е първият ден от Рамазан Байрам.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *