Учебните заведения в Чернооченско засаждат над 100 борчета за Седмицата на гората

Исмет ИСМАИЛ

Над 100 борчета ще се засадят в  населените места, дворовете на училища и детски градини на територията на община Черноочене.

Дръвчетата са дарение от Държавно ловно стопанство“ Женда“ в Кърджали в рамките на проявите във връзка със Седмицата на гората от 3-ти до 9-ти април.

На 3 април започва Седмицата на гората, която се отбелязва като празник на българската гора и на лесовъдите в България.

Тазгодишното мото е „Довери се на лесовъда!“ и с него се акцентира върху значимостта на професията за поддържането и управлението на горските територии.

Традицията за отбелязване на Седмицата на гората датира още от 1925 г. Тя се провежда през първата цяла седмица на месец април като празник на залесяването и гората.

Днес децата  в ДГ „Знаме на мира“ в село Черноочене  традиционно отбелязаха Седмицата на гората. Показаха знанията си за гората и правилата за опазването ѝ в поредица от инициативи. Малчуганите с голям интерес се включиха в мероприятието.

От ръководството на Детска градина „Знамена мира“ споделиха, че с ентусиазъм и желание всяка добра идея могат да превърнат в инициатива. А включвайки се в засаждането на борчетата и в реалност.

Те заявиха, че ще обърнат голямо внимание и на поддръжката им. За да не изсъхнат дръвчетата през определен период ще ги поливат.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *