В Чернооченско гласуват в 41 секции, три от тях подвижни Започна обучението на членовете на СИК

Исмет ИСМАИЛ

В салона на читалището в Черноочене по предварителен графи се проведе обучение на членовете на Секционните избирателни комисии, назначени на територията на община Черноочене. Присъстваше секретарят на Община Черноочене Месру Мюмюн.

Обучението беше проведено от Неджати Салим – представител на Районна избирателна комисия гр. Кърджали. Той разясни методическите указания на Централната избирателна комисия за предстоящите извънредни парламентарни избори на 2-ри април относно действията на Секционните избирателни комисии в предизборния и изборния ден.

Назначените в община Черноочене секционни избирателни комисии са 41, от които 3 са подвижни. Въпреки, че членовете на комисиите са около 300, в залата дойдоха по-малко представители.

На 1 април предстои да бъдат извършени тестове на видеотехниката по места в секциите.

Съгласно указанията на Централната избирателна комисия може да не се излъчва онлайн, но е задължително записването. Апаратурата ще записва изброяването на бюлетините след изборния ден, така че ще се спази това условие на ЦИК.

Пред членовете на секционните комисии представител на Районна служба „Пожарна безопасност и спасяване” в Кърджали даде инструкции на присъстващите в залата за спазването на противопожарните правила.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *