Близо 4000 души ще работят в секциите на изборите в Кърджалийско

Нов живот

Общият брой на секционните комисии в Девети МИР до момента е 497 и в тях участват 3983 души. Допълнително ще се добавят и членовете на подвижните, някои от които още не са назначени, съобщи Павел Гатев, председател на РИК-Кърджали.

Подвижните секции са определени. В община Кърджали те са 11, в Кирково – 4, в Черноочене – 3, в Ардино – 2, в Джебел, Момчилград, Крумовград – по 1.

Очаква се определяне на състава на СИК в болницата в Кърджали.

Методически указания с хартия и с машина се спускат от ЦИК, след което ще започне обучението на членовете на СИК.

Със секретарите на общините подготвяме това да стане на място и да започне в средата на следващата седмица, уточни Павел Гатев.

Фирма „Сиела Норма“ разнася машините по общини и по секции. До 29 март ще има дистанционно обучение за членовете на СИК чрез определена платформа. На своя сайт РИК ще публикува клипове как се извършва машинното гласуване.

До днес няма методически указания за обучение на СИК за гласуването с хартия и за начина за попълване на протоколите за отчитане на резултатите. Те се спускат от ЦИК, след което ще започне обучението на членовете на СИК.

Със секретарите на общините подготвяме това да стане на място и да започне в средата на следващата седмица, уточни Павел Гатев.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *