Медведев: Важно е да изместим заплахите за Русия възможно най-далече, до границата с Полша

За Русия е важно да унищожи до основи неонацизма в Украйна и да изтласка заплахата възможно най-далеч от нейните граници, дори и да се наложи да стигне чак до границата с Полша, каза заместник-ръководителят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев, бивш президент и премиер на Русия и председател на управляващата партия „Единна Русия“.

Той предупреди, че ако неонацистите не бъдат отстранени от властта в Киев, то в бъдеще те могат да започнат да провокират нов световен конфликт.

„Това не може да се допусне. Ето защо е толкова важно да се постигнат всички цели на специална военна операция. Да се ​​преместят границите на заплахите за страната ни възможно най-далеч, дори това да са границите на Полша“, написа Медведев в канала си в Telegram.

Медведев отбеляза, че украинските власти не са заинтересовани от прекратяване на конфликта, но рано или късно ще трябва да се съгласят с това – и тогава ще бъде постигнато „някакво споразумение“.

„Русия ще победи в специалната военна операция. Всички искаме това да се случи възможно най-скоро. И този ден ще дойде. Ние ще върнем нашите територии и ще защитим надеждно нашия народ, който пострада през годините на геноцид и обстрели“, добави Медведев.

„Какво следва? Следват преговори, които, сигурен съм, ще бъдат трудни и нервни. Първо, защото формалните участници в преговорите от страна на нашия враг са едни, а реалните лидери са съвсем други“, пише още Медведев.

Според него мотивите на основните врагове на Руската федерация са очевидни: „да отслабят максимално Русия, да я обезкървят за дълго време“, следователно те не са заинтересовани от прекратяване на конфликта.

„Но рано или късно, според историческите закони, те ще го направят. И тогава ще възникне някакво споразумение. Естествено, без фундаментални споразумения за реални граници или за нов Хелзинкски пакт, който да гарантира сигурността в Европа. Просто някакво споразумение. „, добави Медведев.

Източник: „Труд“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *