В село Пчеларово ще правят етнографски музей Община Черноочене задели 8000 лева за пострадалите от земетресенията в Тууция

Исмет ИСМАИЛ

На своето редовно заседание Общински съвет на Черноочене даде съгласие местната администрация да кандидатства с проектно предложение за Реконструкция на „Къща за представяне и експониране на местното културно и битово наследство“ в село Пчеларово по процедура на Местна инициативна група „Минерални бани – Черноочене“.

Председателят на Общински съвет Бедрие Газиюмер подложи на гласуване проекто-дневния ред.

Съветниците приеха и решение за отпускане на еднократна финансова помощ в размер на 8 000 лева, която да бъде преведена по специална сметка на пострадалите от земетресението в Република Турция.

Кметът на Община Черноочене Айдън Осман заявиха, че по инициатива на общината са проведени различни кампании за набиране на помощи, като много граждани и фирми направиха своите дарения.

Община Черноочене, като административна единица и разпоредител с бюджетни средства, също може да се включи в дарителската кампания, като израз на съпричастност и съчувствие към пострадалите, каза той. Досега са изпратени над 10 буса непарични помощи.

Съветниците одобриха Програма за придобиване, управление и разпореждане с имотите – общинска собственост през 2023 г. и отчета за изпълнението му през 2022-р. То включва прогноза за очакваните приходи и необходимите разходи, свързани с придобиването, управлението и разпореждането имотите. Така също и намерението да предложи за предоставяне под наем, продажба и учредяване право на строеж и др.

Между гласуваните решения са разпределение на средствата от целевата субсидия за капиталови разходи по обекти за строителство и основен ремонт, за придобиване на материални и нематериални дълготрайни активи и за проучвателни и проектни работи през 2023 година и др.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *