Петнадесет лева струва Коледна елха в Кърджали

Валери КОВАЧЕВ

От началото на тази седмица Държавно ловно стопанство /ДЛС/ „Женда“ в Кърджали продава коледни елхи. Дръвчетата са изложени в двора на стопанството на улица „Васил Левски“ №2. Предлагат се живи елхи  в контейнери и отсечени от смърч, сребриста ела и ела конколорка.  Добити са от  разсадника на стопанството в Паничково. Отсечените струват 15 лева с ДДС, а живите – 30 лева с ДДС. Може да се закупят всеки ден от 8 до 18 часа.

Имаме достатъчно дръвчета за елхи. Ще продаваме докато има търсене. Вече сме предоставили безвъзмездно елхи на социални домове, детски градини и училища в общините Кърджали и Черноочене,  каза директорът на ДЛС „Женда“ инж. Радослав Боев.

Както е известно Министерството на земеделието стартира традиционна си продажба на живи елхи в цялата страна. Тази година каузата на кампанията е свързана с опазване на горите. За всяко продадено дръвче ще бъдат засадени 10 нови фиданки в българските гори, стопанисвани от държавните горски предприятия.

Припомняме, обявените места от Министерството на земеделието за продажба на коледните елхи в област Кърджали са: пред сградата на Държавно ловно стопанство „Женда“ в Кърджали на улица „Васил Левски“ №2; в  Ардино – на ул. „Републиканска“ №7; в Чакаларово, където се намира седалището на Държавното горско стопанство в Кирково; в Крумовград – в административната сграда на Държавното горско стопанство на пл. „България“ №8.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *