В Херсон руската армия се готви за улични боеве

Сутрешната сводка на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна:

– Атаките на въоръжените сили на РФ са отбити в районите на населените места Ямпол, Андреевка, Красногоровка, Маринка, Павловка, Водяне, Новомихайловка в Донецка област и Белогоровка в Луганска област.

– В Лисичанск е разбита дивизия от батальона Ахмат. Загубите възлизат на над 30 убити и до 15 ранени.

– В Херсон военнослужещи от въоръжените сили на РФ, облечени в цивилни дрехи, заемат помещенията на цивилни и укрепват позициите си вътре за водене на улични боеве. В същото време руските журналисти планират да заснемат видеоматериали в града по темата за предполагаемото унищожаване на цивилно население от украинските сили за отбрана.

– Авиацията на Въоръжените сили на Украйна е нанесла 22 удара през изминалото денонощие. Поразени са 20 района на съсредоточаване на личен състав, въоръжение и военна техника, както и 2 позиции на средствата за ПВО на въоръжените сили на РФ. Подразделенията за ПВО на въоръжените сили на Украйна свалиха 5 БПЛА.

– През изминалото денонощие ракетните войски и артилерия поразиха 2 командни пункта, 8 района на съсредоточаване на жива сила, въоръжение и военна техника, склад за боеприпаси, станция за радиоелектронна борба и други важни военни обекти на въоръжените сили на РФ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *