Зеленски: Готови сме за преговори с Русия, но с друг руски президент

„Украйна беше и остава лидер в преговорните усилия. Именно нашата държава винаги е предлагала на Русия да се споразумеем за съвместно съществуване при равни, честни, достойни и справедливи условия. Очевидно това обаче е невъзможно с този руски президент“. Това каза украинският президент Володимир Зеленски във видеообръщение.

Той подчерта, че сегашният президент на Русия Владимир Путин „не знае какво е достойнство и честност“.

„Готови сме за диалог с Русия, но вече с друг руски президент“, каза още Зеленски.

Мирът ще бъде върнат само след прогонването на руските окупатори от цялата територия на Украйна, бе категоричен украинският държавен глава.

Припомняме, че  на церемония в Кремъл Путин обяви анексирането на четири окупирани области на Украйна – сепаратистките Донецка и Луганска републики, Херсонска и Запорожка области. В речта си той отново отправи обвинения към Запада и призова Киев „незабавно да прекрати огъня и да се върне на масата за преговори“, заявявайки обаче, че анексирането на тези украински земи не подлежи на повече обсъждания. Незабавният отговор на Киев бе подаването на заявка за членство в НАТО по ускорена процедура.

Източник:  Actualno.com

1 Отговор

  1. Анонимен каза:

    Тези територии никога не са били украински. Тези територии се превземат от руските войски още през 1360 г. при така наречената Куликовска битка с пълководец Дмитрий Донски когато побеждават монголо-татарските орди на Хан Мамай. През 1918 г. тези територии са подарени от Ленин да си направят държава. А оня дето е управлявал СССР и дето е чукал с обувката си на трибуната в ООН – украинеца др. Никита Сергеевич Хрушчов пък е подарил Крим на Украйна. Било го е много страх да не би да има ядрена война от САЩ и за това се е допитал до Волф Месинг който го успокоява, че няма да има. Над 14 000 хил души са жертвите в тези райони от Украйна за периода 2014 – 2022 г. преди започването на специалната операция. Свърши вече . Украйна трябва да се примири с Русия за анексираните територии и ако иска да води война .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *