Украинският президент Зеленски е катастрофирал

Украинския президент Володимир Зеленски е катастрофирал в Киев, но не е сериозно ранен, съобщи говорителят му Сергей Никифоров в публикация във “Facebook”.

Никифоров, заяви, че колата на Зеленски се е сблъскала с граждански автомобил. Той не даде допълнителна информация.

“Президентът беше прегледан от лекар, не бяха установени сериозни наранявания”, каза той и добави, че инцидентът ще бъде разследван.

Зеленски е придружаван от медици. Те са оказали спешна помощ на шофьора на гражданския автомобил и са го качили в линейка, съобщи Ройтерс.

Минути след като Никифоров направи изявлението си, канцеларията на Зеленски публикува видеозапис на нощното обръщение.

Президентът се обърна на руски към противниковите войници и им каза, че единственият им начин да са сигурни за живота си е да се предадат в украински плен.

Украинският президент катастрофира само ден след като, според непотвърдени данни, руският му опонент Путин успешно е избягнал вероятно покушение. Според сведенията, цитирани от “Дейли мейл”, колата на Путин е била ударена от “силно изгърмяване”, но е успяла да се добере до безопасно място.

Напрежението по върховата на властта в Русия нараства с напредването на украинската армия, която изгони окупаторите от Харковска област. Настъпващите войски са вече на границата на завзетия от руснаците Донбас. Те продължават да напредват, според Зеленски в една посока – “към победата”.

Източник: BG-VOICE

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *