Започна финалната фаза по изграждането на пътя за село Бакалите

Исмет ИСМАИЛ

Кметът на община Черноочене Айдън Осман откри строителна площадка на дългоочаквана придобивка. Направена е първа копка за изграждане на отсечката от село Бакалите до разклона на пътя от град Кърджали до язовир „Боровица“. Обновяването на пътя се извършва с общински средства.

На откриването на обекта присъстваха председателят на Общински съвет – Черноочене Бедрие Газиюмер, представители на общинското ръководство, изпълнителя, строителния надзор, местни жители и други.

След почистване на водостоците и канавките край трасето, полагане на чакъл и изграждане на прилежащата пътна инфраструктура ще се положи асфалт.

Пътят беше в лошо състояние и компрометирани габарити. Налагаше се вземането на временни решения, отбеляза Айдън Осман. Той допълни, че поради краткото трасе пътят усилено се ползва от туристи от страната, а финализирането ще съживи туризма в района.

Радвам се, че успяхме да намерим средства и да изградим този жизнено важен обект, заяви Айдън Осман.

Кметът на село Бакалите Реджеб Реджеб благодари на ръководството на община Черноочене за реализирането на проекта и поетите ангажименти.

С реализирането на дейностите ще бъде завършен последния етап от пътя между селата Габрово – Новоселище – Босилица – връзката за яз. „Боровица“.

Преди няколко години е положен асфалт по 2,4-километров път между селата Босилица и Бакалите.

Кметът на община Черноочене Айдън Осман съобщи още, че усилено продължава плановото извършване на цялостно благоустрояване и частични ремонтни дейности по общинската пътна и улична мрежа на населените места.

След огледи, направени от специалисти, срещи с кметовете на населените места и заявени нужди от местното население, са набелязани приоритетните обекти.
Дейностите ще продължат с полагане на асфалт по компрометираните участъци на общинската мрежа и улиците на селата.

Айдън Осман подчерта, че рехабилитацията на пътищата е една от стратегическите и дългосрочни цели за развитие, насочени към създаване на условия за живот, които да превърнат общината в предпочитано място за живеене и реализация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *