Посолството на САЩ в Киев призова американските граждани незабавно да напуснат Украйна

Американското посолство в Киев призова американските граждани да напуснат Украйна незабавно. Руските медии припомнят, че с аналогичен призив посолството се обърна в навечерието на руската специална военна операция на 24 февруари.

Сега те свързват призива със извънредното заседание на руската Държавна Дума, което бе свикано днес. Депутатите бяха привикани от отпуските им, което породи лавина от слухове както в медиите, така и в социалните мрежи.

Тръгнаха версии за обявяване на война и някакъв нов етап от специалната военна операция в Украйна, която щяла да е логично продължение на думите на Путин отпреди седмица: „Чуваме, че искали да ни победят на бойното поле. Нека само се опитат. Нека знаят, че ние все още не сме започнали сериозните неща в Украйна“.

Във всеки случай, Държавният департамент се е притеснил за американските граждани и ги призовава веднага да напуснат територията на Украйна, която скоро може да стане още по-опасна, коментират руските медии.

В петък руските военни съобщиха за нанесени ракетни удари по военни обекти във Виница, а украински медии съобщават за 23 жертви и над сто ранени в града, който е далеч от бойните действия в Донбас.

Източник: Епицентър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *