Нова детска градина ще приюти малчуганите на Подрумче Община Крумовград сбъдна една отдавна бленувана мечта на деца и родители

Община Крумовград сбъдна една отдавна бленувана мечта на деца и родители, чрез кандидатстване и изпълнение на проект по Програма „Изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища“.

Новата сграда на детската градина разполага с красиви, просторни и приветливи помещения за занимания на децата, административна част, зала за спорт и музикални занимания, кухня, перално, парно и всички обслужващи помещения към тях. Обособен е и външен двор, предвиден като място за почивка и активни игрови и спортни дейности за малчуганите. За всяка група са изградени и детски площадки за игри, според възрастта на децата.

Кметът на община Крумовград, председателя на ОбС Крумовград, директора на детската градина, кмета на с. Подрумче и представител на „Нар“ ООД прерязаха лентата и официално  откриха ДГ „Щастливо детство“. Себихан Мехмед пожела на децата щастливи мигове в ДГ „Щастливо детство“, а на работещите в детското заведение – спорна работа и много успехи.

Децата от подготвителната група на детската градина показаха на гостите и  родителите какво са научили за краткото време от 16.09.2024 г. до сега.

Учениците от ОУ „Н. Вапцаров“ с. Подрумче поздравиха присъстващите с кратка литературно-музикална програма.

Не липсваха и подаръци и лакомства за децата, които бяха осигурени от кмета на община Крумовград.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *