Лидерски десант на ПП-ДБ в Кърджали, показаха как се усвояват парите за града, отпуснати от правителството на Николай Денков Платена публикация

Лидерски десант на коалицията Продължаваме промяната-Демократична България се осъществи днес в Кърджали. В столицата на Източните Родопи пристигнаха съпредседателите на Продължаваме промяната Кирил Петков и Асен Василев, заедно с бившия премиер Николай Денков. Те посетиха строителен обект на градската инфраструктура, който се изпълнява със средства от Общинската програма, разработена и осигурена финансово от правителството на Николай Денков. Лидерите на коалицията използваха възможността да представят на кърджалийци водача на своята листа в 9 МИР Сабахатин Гьокче.

Водим позитивна кампания, вървим от село в село, от махала в махала, от къща на къща. Разказваме какво направи коалицията ПП-ДБ, докато бе в управлението и какво предстои, ако спечелим предсрочните парламентарни избори. Хората проявиха интерес към осигурените над 80 млн. лева за седемте общини в областта за осъществяване на общински инфраструктурни проекти. От тях 53 млн. лева са за Кърджали. Това сподели Сабахатин Гьокче. Той подчерта, че е обещал на избирателите да докара в Кърджали премиерите на ПП-ДБ Николай Денков и Кирил Петков, както и финансовия министър, осигурил средствата – Асен Василев.

 Гордеем се с водача на нашата листа в Девети кърджалийски многомандатен район Сабахатин Гьокче. Той е преди всичко свободен човек, развиващ успешно бизнеса си. Това посочи Кирил Петков. Той отбеляза, че отпуснатите за област Кърджали средства са на целия български народ и те справедливо се връщат при данъкоплатците.

Асен Василев посочи, че в периода на управление на ГЕРБ от 2017 до 2021 г. за цялата област от държавата са осигурени едва 813 000 лева. В разработената от правителството на ПП-ДБ  с премиер Николай Денков общинска инвестиционна програма за 2024 г. само за Кърджали са обезпечени 50 млн. лв. В момента с тези средства в областния център основно се ремонтират 17 улици, започва ремонт и за пътищата за селата. Програмата на ПП-ДБ е за срок от три години. Тези, които работят добре и в срок, ще усвоят повече средства. Това е начина България да върви напред, да се приобщаваме към Европа. Парите се връщат при хората. Хората се връщат в България. За година 46 000 българи се прибраха от чужбина, подчерта Асен Василев. Той бе категоричен, че при бъдещо управление на ПП-ДБ за няколко години средната заплата ще достигне 2000 евро, което ще стимулира нашите гурбетчии да се завърнат в Родината. Благодарение на нашето управление в момента България е страната с най-нисък външен дълг от страните членки на ЕС, подчерта бившият финансов министър. Това е благодарение на факта , че се спря източването на бюджета от приятелски фирми. Днес България е пред избор: Дали да вървим към Европа или да се върнем към времето на бухалките, отбеляза Василев.

  Европейското бъдеще на България се отразява и на региона на Кърджали. Стартира изграждането на магистралата по транспортен коридор №9 от Русе за Маказа. Подписана е декларация от премиерите на Румъния, България и Гърция. Магистралата ще преминава край Кърджали, но ще съживи региона, категоричен е Асен Василев.

Той упрекна в договорка ГЕРБ и ДПС на Пеевски, които провалиха приемането на 3 антикорупционни закона и с това блокираха допълнителните средства за инфраструктура по Плана за възстановяване и устойчивост.

Експремиерът Кирил Петков защити идеята, предложена от коалицията, след вота да бъде излъчен премиер, равноотдалечен от политическите сили. Категорични сме, че ДПС-Ново начало няма да е във властта. Казваме твърдо „не” на Делян Пеевски. Думите му бяха подкрепени от Николай Денков, който бе категоричен, че Пеевски няма място в бъдещо правителство, тъй като е пречката за антикорупционното законодателство.

Граждани проявиха интерес към бъдещото индексиране на пенсиите. Асен Василев бе категоричен, че те трябва да растат пропорционално на заплатите.

Присъстващи на срещата подчертаха, че тяхната надежда е единствено в коалицията ПП-ДБ и ще дадат гласа си за № 26 в бюлетината.

Текст и снимки: Георги Кулов

Купуването  и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *