Кърджалийските каратисти от клуб Цанев спечелиха 14 медала в Лесковац Треньорът им Тунджай Тасим се завърна с 2 златни отличия

Валентина ИВАНОВА

С пълна кошница медали кърджалийските каратисти от филиала на карате клуб “Цанев” се завърнаха в неделя от елитния турнир в сръбския град Лесковац. Участваха 28 отбора от България, Македония и от страната-домакин. Осемте участница спечелиха 14 медала и достигнаха да 10 финала. Състезателите, част от състава на 14-кратния шампион по карате на България, завоюваха 6 златни, 4 сребърни и 4 бронзови медала.

Най-силно се представиха Еджрин Исмаил със спечелени 2 златни медала на “ката” и 1 бронзов – на “кумите” и Мехди Ходжов, който изигра 3 финала в трите категории и завоюва 1 златен медал на “кумите” и 2 сребърни медала – на “ката”.

Треньорът им, европейският шампион Тунджай Тасим, се завърна с 2 златни отличия. След 2 седмици той заминава за Единбург, Шотландия, където ще се проведе първенството на Стария континет. Там ще се бори да защити европейската си титла в дисциплината кумите и за шампионска – в ката.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *