Сребърна купа и 46 медала завоюва кърджалийският Карате клуб „Арес“ на оспорван турнир в Сърбия /ВИДЕО/ Този път най-добре се изяви 9-годишния Йоан Тренев, който се окичи с пет отличия, от които 4 са златни

 Валери КОВАЧЕВ

Кърджалийският Карате клуб  /КК/ „Арес“ се завърна от сръбския град Лесковац от есенния карате турнир “ IPPON OPEN“. В поредното състезание, проведено на 20 октомври, неделя,  участие взеха 28 отбора от България, Македония и Сърбия. Нашият клуб  регистрира 25 състезатели, всички от които се класираха на призови места. Всеки бе окичен с медал, като най-изявен този път беше 9-годишния Йоан Тренев. Той спечели общо 5 медала, от които 4 златни.

Възпитаниците на треньорите Пенчо Стоянов, Станчо Станчев и Милена Терзийска участваха в дисциплините ката – индивидуално, ката – отборно, кумите – индивидуално и кумите – отборно.

Общият брой на спечелени медали от КК „Арес“ е 46, от които 17 златни, 11 сребърни и 18 бронзови. С тези отличия нашите състезатели се наредиха на второ място и завоюваха сребърната купа между всичките 28 отбора, каза председателя на клуба Пенчо Стоянов. Той не скри голямата си радост и гордост от представянето на състезателите му. Глътка въздух и продължаваме с подготовката за състезанието за Националната купа на България, което ще е следващия месец, добави още той.

Турнирът в Лесковац се провежда два пъти годишно – напролет и наесен. КК „Арес“ вече няколко поредни години участва и в двата турнира и се представя отлично.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *