Кметът Ерол Мюмюн разгледа изложбите пред общината, похвали младите фотографи от ОДК Показани са 40 снимки на града в миналото и днес

Две фотоизложби „Кърджали в миналото“ и „Кърджали – моят град“, обединени в една,  бяха експонирани пред сградата на общината  в ранните часове на днешния празничен за Кърджали ден – 21 октомври. Инициатори на събитието са Общинския детски комплекс  и община Кърджали, а проявата е част от програмата за честване на празника на града.

Общо 40 фотоса изобразяват Кърджали в миналото и днешния ден на столицата на Източните Родопи. Черно-белите фотоси, на които са уловени възлови места в града в миналото, са предоставени от Регионалния исторически музей, а на цветните фотоси могат да се видят различни топоси от съвременния Кърджали. Те са дело на младите фотографи от Клуб „От черно до бяло” към Общинския детски комплекс.

Независимо от ранния час, в който бе експонирана изложбата, тя предизвика засилен интерес от страна на граждани, а едни от първите, които я разгледаха, бяха обитателите на Дневен център „Надежда”.

Снимки: Ваня Иванова

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *