В Арт галерия „Кръг“ представиха част от експозицията на 11-тия Международен фото салон Пловдив 2024 Събитието е в рамките на Дните на Кърджали

Нов живот

Част от пътуващата експозицията от наградени творби в 11-тия Международен фото салон Пловдив 2024 . бе представена в Арт галерия „Кръг“ в петък вечер. Организатори на мащабната проява са кърджалийците Антон и Любка Савови. Събитието е част културната програма на Общината по повод 21 октомври – Ден на Кърджали, а Кърджали е първата спирка на пътуващата фото експозиция.

В Международен фото салон Пловдив 2024 г. са участвали над 5 хиляди фотографии на 350 автори от 37 държави.  В Кърджали бяха представени 55 наградени фотографии на 51 автори от 16 държави. Тя ще остане експонирана до 10 ноември.

Изложбата в Арт галерията откри заместник-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова, която от името на кмета и от свое име отправи приветствие към организаторите и към дошлите да видят върхове на фотографското изкуство, не само в  България, но и по света.

„Изложбата е доказателство за неуморния труд и изключителен талант на стотици творци, обединени в своето изкуство. Изключително радостно е, че  българската фотография е силно представена и за първи път купата на Салона остава в България, благодарение на Любомир Бенковски“, каза Веселина Тихомирова Тя пожела тази изложба да бъде вдъхновение за всички нас, а младите фотографи, които участват в нея да продължат по своя творчески път с още по-голяма страст и амбиция.

„Голямата новина за българската фотография е, че купата на салона за първи път остана в България. Творбата е озаглавена „Потоп 1“ и е дело на Любомир Бенковски от сдружение „Фото художници Плевен“, каза уредникът в Арт галерия Кръг Галина Димова. Тя допълни, че в рамките на конкурса са наградени 37 български фото творци, спечелили 52 отличия, 12 от които златни, сребърни и бронзови медали.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *