Кърджалийски таланти се представиха успешно в Конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата“ До финала достигнаха 580 творби на деца от 6 до 18-годишна възраст, като 33 от тях бяха наградени на церемония в Национален дворец на децата

Нов живот

Две деца от област Кърджали се представиха успешно в националния етап на Конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата“. Умут Васков от ОУ „Христо Ботев“ от село Гулийка, общ Крумовград, се нареди на Първо място в 3-та категория, 2-ра възрастова група.

Мелда Халил от СУ „Владимир Димитров – Майстора“ – Кърджали е класирана на Трето място в 1-ва категория, 3-та възрастова група.

До финалния етап бяха допуснати 580 творби на деца от 6 до 18-годишна възраст, като 33 от тях бяха наградени на церемония в Национален дворец на децата. Проявата бе посветена на Международния ден за намаляване на риска от бедствия и тазгодишната му тема: „Ролята на образованието и предоставяне на възможност на младите хора за бъдеще без бедствия.“.

Официални гости на събитието бяха Любомир Йосифов – зам.-министър на вътрешните работи, д-р инж. Мирослав Маринов – зам.-министър на земеделието и храните, гл. комисар Александър Джартов – директор на ГДПБЗН, гл. комисар Николай Николов – директор на ГДЖСОБТ, Татяна Досева – директор на Национален дворец на децата, акад. Христо Григоров, д-р х.к. – Български червен кръст.

„От името на министъра на вътрешните работи г-н Атанас Илков приветствам всички талантливи деца, техните родители и преподаватели. Конкурсът е показател как нашето общество се грижи за децата. Пожелавам Ви все повече успехи“, заяви в обръщението си зам.-министърът на вътрешните работи Любомир Йосифов.

Директорът на ГДПБЗН гл. комисар Александър Джартов изказа благодарност към всички негови колеги и педагози за тяхната работа. „Всяка година конкурсът е актуален, независимо каква тема бъде подбрана. Благодаря и на нашите приятели и партньори от Министерство на земеделието и храните, ИАГ, БЧК и Национален дворец на децата за усилията, които полагат за това, че сме един екип, приятели. Поздравление за всички деца и за това, че ни радват с техния талант и ни дават възможност да се усмихваме по-често чрез техните творби. На добър час!“, добави още той.

От 2018 г. ГДПБЗН организира благотворителна продажба на картините от конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата“, като средствата от закупените картини се даряват за подпомагане на децата на загинали или пострадали при изпълнение на служебните си задължения пожарникари и спасители.

Конкурсът е една от основните дейности на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ по обучение на подрастващите. Целта му е чрез изобразителното изкуство учениците да повишат информираността си за рисковете от бедствия и пожари и начините на поведение и действие при тях.

 

Източник: Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението – МВР

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *