Цветелина Георгиева от Ардино отново се нареди сред най-добрите тенисистки на Европа В австрийския град Линц се провежда първенството на Стария континент за жени и мъже

Нов живот

Цветелина Георгиева, звездата на спортен клуб по тенис на маса „Юнак“ – Ардино, регистрира поредното си силно представяне на голям форум. От 15 до 20 октомври в австрийския град Линц се провежда Европейското първенство за мъже и жени по тенис на маса. Българката записа три победи в своята група: над водачката на групата Филипа Берганд от Швеция, Лара Опека от Словакия с 3:1 и срещу Рилика Хансон от Естония. Така Цвети намери място сред най-добрите жени на Европа. Предстои й мач от основната схема, срещу хърватката Ивана Малобабич.

Според извоюваните квоти от отборния шампионат, в женската надпревара участват Мария Йовкова, Цветелина Георгиева и Виктория Персова, а при мъжете Владимир Петков и Йоан Величков. Деян Георгиев- треньор, Александър Начев – отговорникът за международната дейност на федерацията.

Председателят на БФТМ Стефан Китов участва в конгреса на ETTU, който ще избере новите ръководители на европейския тенис на маса.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *