Пътят до кирковското село Яковица е в окаяно състояние, а през зимата – неизползваем За това сигнализира нашата читателка Марияна Суркова

Подавам сигнал за дългогодишен проблем с достъпът до едно българско село –  Яковица, община Кирково, област Кърджали. Единственият достъп до селото е през село Джерово и дължината му е 3 км.

Донякъде има асфалт, който е в окаяно състояние, но все пак има асфалт. След това продължава черен път, който в зимни условия е неизползваем. Възрастни хора остават блокирани.

В селото няма магазин, няма аптека, няма лекар. Откакто е на власт,  общинският кмет Шинаси Сюлейман дава напразни обещания на населението, че пътят до селото ще бъде асфалтиран.

Преди 2 дни машини започнаха работа и хората се зарадваха, но не за дълго. Асфалтирани бяха едва 250 метра по средата на черния път и машините си тръгнаха.

Хората се събраха на протест, поискаха срещи с кмета на с Джерово и на Община Кирково. За съжаление никой не се отзова. Единият бил обиден на някого, другият пък се зарадва, че му правят реклама. Това е гавра с човешки животи. Информирахме и друга медия, която публикува кратък репортаж в Youtube.

Нов живот е най-четена та медия. Надявам се, че ще отразите проблема.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *