Диана Овчарова от Ивайловград отново спечели приза Кмет на годината 2024 Получи отличието в категория „Туризъм и култура“

Нов живот

Диана Овчарова от Ивайловград спечели приза «Кмет на годината“ за 2024-та в конкурса, организиран от сайта Kmeta.bg за 12-а поредна година. Тя получи отличието в категория „Туризъм и култура“ за малка община с категорична преднина от 2623 гласа.

За средна община наградата отиде при Страцимир Петков от Ловеч, а Таня Христова от Габрово победи при големите общини.

Малка община – с население до 20 000 жители; Средна община – с население от 20 000 до 50 000 жители; Голяма община – с население над 50 000 жители. Типовете общини са определени според официалните данни на НСИ за броя на населението към 31. 12. 2022 г.

Над 70 000 гласа опеделиха победителите в онлайн допитването, което се проведе на платформата Kmetnagodinata.bg от 1 до 14 октомври. В надпреварата имаха право на участие всички 265-има кметове на общини в страната.

Пещера, Самоков и Враца спечелиха големите отличия „Кмет на годината“ 2024 в конкурса, организиран от Kmeta.bg за 12-а поредна година. Наградите си тримата градоначалници – Йордан Младенов, инж. Ангел Джоргов и Калин Каменов, получиха от вицепрезидента на Република България Илияна Йотова.

Кметът на Хасково Станислав Дечев бе отличен в две категории – „Спорт и младежки дейности“ и „Социална политика“ за голяма община.

От област Кърджали няма отличени кметове в тазгодишния конкурс.

Припомняме, че Диана Овчарова вече десет пъти е била отличавана в престижния конкурс като кмет на Ивайловград.

През 2015 г. получи грамота като победител в категория „Популярна туристическа дестинация“, стана Кмет на 2016 година за малка община. На следващия конкурс спечели наградата за иновации, наука и образование. Последваха две награди Кмет на гражданите и две награди „Smart City“.

Освен това Овчарова получи признанието Кмет на гражданите за мандат 2015-2019, грабна и приза Кмет на годината и Статуетка за 1-во място за най-много спечелени и реализирани проекти.

2016 годината Кмет на годината Статуетка за 1-во място за опазване на културата и традициите  в общината от предаването „Кметовете на България“.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *