Артистите от Дома на културата зарадваха Кърджали с прекрасен концерт /ВИДЕО/ Повдигнаха настроението в навечерието на Празника на града

Валентина ИВАНОВА

За пореден път в четвъртък артистите от Дома на културата зарадваха Кърджали с прекрасен концерт под надслов „В града на Орфей, творим с любов за вас”. Този път той бе посветен на Деня на града – 21 октомври. Затова и сценарият бе специално подготвен. Мултимедийна презентация показа важността на празника и направи препратки към историческите събития, с които е свързан. С концерта отбелязваме не само историята, но и културата на нашия град, анонсира водещият Бахар Якуб.

Поздравление към участниците и зрителите от името на кмета Ерол Мюмюн поднесе неговият заместник Байрям Байрям. Денят на Кърджали ни дава възможност да изразим любовта си към родното място, както и да подчертаем нашето културно наследство. Радваме се, че отново Дома на културата ни събира да отбележим заедно празника, каза в речта си Байрям.

Проявата започна с малки мажоретки и гвардеци, гордо развели знамената на Кърджали, България и Европейския съюз. Последва вълнуваща програма на представители на творческите състави, които пренесоха присъстващите в магичния свят на музиката и сценичните изкуства.

Публиката аплодира своите любимци от Музикалния театър Радостина, Иванка Христева, Дора Точкова, Пепа Илчева, Юксел Есен и Бахар Якуб, както и новото попълнение– Аглика Петрова, която изпълни ария от оперетата „Веселата вдовица“ от Лехар.

След тях на сцената излязоха битовият оркестър с ръководител Нешко Нешев и певицата Христина Чаушева, гайдарският състав със солистка Даниела Георгиева.

Родопски танц изпълниха младите таланти от детски фолклорен състав «Орфейче» с хореограф Гинка Захариева.

 Черешката на тортата сложиха танцьорите от Фолклорен ансамбъл «Орфей», които завършиха спектакъла с емблематичния танц «Празник в Тракия».

Снимки: Ваня Иванова

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *